Російський адмірал розповів, ким були «зелені чоловічки» у Криму і чому вони з’явилися несподівано

Російський адмірал розповів, ким були «зелені чоловічки» у Криму і чому вони з’явилися несподівано

Екс-командувач Чорноморського флоту розсекретив подробиці операції на півострові.

Джерело: Відомості

Екс-командувач Чорноморського флоту адмірал Ігор Касатонов заявив, що ЧФ забезпечив у лютому 2014 року таємну доставку в Крим російських спецпідрозділів, які блокували там українські війська, передає ТСН.

«ЧФ підготував плацдарм, офіцери знали, що діється навколо, де розташовані українські частини, сценарії розвитку подій опрацьовувалися на картах. Тобто Чорноморський флот зі своїми завданнями впорався — були доставлені «ввічливі люди», з 27 на 28 лютого була взята Верховна рада Криму», — заявив Касатонов.

За його словами, «зелені чоловічки» були армійським спецназом, який доставлявся в Крим повітрям і морем. Адмірал зазначив, що операція була проведена з широким застосуванням заходів маскування переміщень, в результаті чого вона пройшла абсолютно несподівано як для українських військових, так і для західних розвідок.

«В Криму розвідка НАТО прогавила все, що можна і не можна. Причини криються в режимі суворого радіомовчання в період зосередження угруповання, а також у вмілому використанні севастопольської бази, транспортних бойових засобів, які доставляли збройні сили в Крим», — підкреслив Касатонов.  

Loading...