Ватажки бойовиків вимагають від Європи грошей нібито на відновлення Донбасу

Ватажки бойовиків вимагають від Європи грошей нібито на відновлення Донбасу

Лідери луганських та донецьких терористів звернулися до канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Франсуа Олланда з проханням допомогти їм відновити зруйнований війною Донбас та його економіку.

Джерело: Відомості

Ватажки терористів Захарченко та Плотницький заявили:

«Німеччина і Франція обіцяли посприяти у відновленні банківської інфраструктури в регіоні. Але Київ, з одного боку, відкидає Вашу допомогу, а з іншого – сам нічого не робить для того, щоб банківська система в наших республіках запрацювала».

Як повідомляють Патріоти України, ватажки терористів визнали, що економіка на Донбасі «знаходиться на межі колапсу».

Крім того, Захарченко та Плотницький зажадали від Олланда і Меркель прислати в Донецьк і Луганськ фахівців «для методичної допомоги у відновленні банківської системи Донбасу».

«Ми зі свого боку гарантуємо безпеку, як для ваших фахівців, так і для супроводжуючих їх осіб», – підкреслюється в заяві терористів.

Крім того, лідери терористів попросили Меркель і Олланда заборонити в’їзд до Євросоюзу прем’єр-міністру України Арсенію Яценюку і секретарю РНБО Олександру Турчинову. Також Плотницький наполягає на припиненні фінансування України Європою.

«Призупинити фінансову допомогу уряду Яценюка-Авакова до тих пір, поки він не забезпечить умови для зняття економічної блокади з Донбасу і політичного врегулювання конфлікту», – зажадали лідери бойовиків від глав Франції та Німеччини. 

Loading...