Посеред Москви російські радикали відкрито вербують бойовиків на Донбас

Посеред Москви російські радикали відкрито вербують бойовиків на Донбас

Подібні дії суперечать КК РФ, однак правоохоронці на вербувальників не реагують.

Джерело: Відомості

Радикали з партії Едуарда Лимонова «Інша Росія» спільно з представниками організації «Інтербригада» встановили в Климентівському провулку в центрі Москви агітаційні намети, які закликають їхати воювати в Донбас проти України, повідомляє «Українська правда».

На наметі є ряд написів, які закликають йти воювати у складі армії «Новоросії», вказується на нестачу бійців, командирів і військових фахівців.

«Годі спати! Поразка Новоросії — загибель Росії! Краще бути мертвим, ніж переможеним! Прийми особисту участь. Запишись в добровольці!» — закликає напис на наметі. Також, згідно плакатам «« Новоросія «обов'язково стане частиною Росії, а за нею і вся Україна».

Крім того, активісти в наметі також роздають газету «Тотальна мобілізація» і листок «Російська весна», а також збирають гроші на «армію».

Дії російських радикалів підпадають під статтю 359 Кримінального кодексу Росії «Найманство», яка передбачає, що «вербування, навчання, фінансування або інше матеріальне забезпечення найманця, як і його використання у збройному конфлікті або військових діях караються позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з обмеженням свободи на строк до двох років або без такого».

Тим не менш, представники правоохоронних органів ігнорують факт порушень і не затримують вербувальників.

Loading...