Міліція затримала старшину підрозділу розвідки «ДНР», який втік, бо йому набридло воювати

Міліція затримала старшину підрозділу розвідки «ДНР», який втік, бо йому набридло воювати

У Костянтинівському районі Донеччини правоохоронці затримали терориста «ДНР».

Джерело: Відомості

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГУ МВС у Донецькій області.

Під час перевірки на блокпосту у салоні автомобіля затриманого була виявлена камуфляжна форма, а під килимком в багажнику — граната Ф-1. Проводиться досудове розслідування.

При ретельному огляді в салоні також були виявлені предмет, схожий на пластид, детонатори і військовий квиток «ДНР» на ім'я затриманого.

За словами начальника Костянтинівського міськвідділу міліції Володимира Гончарова, чоловік, 1955 року народження, є уродженцем і жителем міста Слов'янська. Тривалий час він перебував у лавах так званої «армії ДНР» на посаді старшини підрозділу розвідки. На питання — чому він виїхав з Донецька, чоловік пояснив, що йому набридло воювати.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України.

Loading...