У Росії знято всі обвинувачення про держзраду з багатодітної матері

У Росії знято всі обвинувачення про держзраду з багатодітної матері

Російські слідчі закрили кримінальну справу проти багатодітної матері Світлани Давидової, яка звинувачувалася в державній зраді.

Джерело: Відомості

У Росії припинено кримінальну справу стосовно підозрюваної у державній зраді багатодітної матері Світлани Давидової за відсутністю складу злочину. Про це повідомив її адвокат Іван Павлов, передає ТСН. Справу закрили у зв'язку з відсутністю складу злочину.

«З Давидової зняті всі звинувачення в скоєнні державної зради, їй дозволено право на реабілітацію», — сказав він.

Давидова має право на компенсацію за незаконне кримінальне переслідування, повідомив у Facebook її адвокат.

«Ось начебто сьогодні — п'ятниця, 13-те, а з Лефортово і з Луб'янки прийшла хороша новина: кримінальну справу проти Світлани Давидової закрито за відсутністю складу злочину. З неї повністю зняті звинувачення в скоєнні державної зради і роз'яснено право на реабілітацію», — написав адвокат.

Нагадаємо, що 21 січня 2015 року мати сімох неповнолітніх дітей Світлану Давидову, яка проживає у Вязьмі, заарештували і посадили в СІЗО «Лефортово». Її звинуватили в держзраді на користь України – вона повідомила в українське посольство про можливе відправлення російських солдатів на Донбас.

Експертиза, призначена слідством, не знайшла державної таємниці у інформації, яку Давидова передала в посольство України.

Давидова перебувала під арештом з 22 січня по 3 лютого, після чого її відпустили під підписку про невиїзд. 

Loading...