МВС зняла гриф секретності зі справи Пукача

МВС зняла гриф секретності зі справи Пукача

Комісія Міністерства внутрішніх справ зняла гриф секретності з близько 80 носіїв інформації у справі Олексія Пукача, який засуджений до довічного ув’язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Джерело: Відомості

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС України, передає Еспресо.TV.

«Близько 80 носіїв інформації, які мали гриф секретності, були створені в МВС в рамках розслідування кримінального провадження, фігурантом якої є генерал Пукач. Розпорядженням міністра Арсена Авакова в МВС була створена спеціальна комісія, яка вивчивши інформацію по даній справі, прийняла рішення зняти гриф секретності з зазначених документів», — йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в даний час всі матеріали по справі Пукача направлені в суд.

При цьому частина документів зберегла гриф «Для службового користування», тому, як саме використовувати інформацію — у відкритому або закритому режимі, вирішуватиме суд.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва визнав Пукача винним у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе і засудив його до довічного позбавлення волі 29 січня 2013 р.

Суд встановив, що Пукач у ніч з 16 на 17 вересня 2000 р. вбив Гонгадзе за його професійну діяльність за вказівкою тодішнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка.

Loading...