В Міністерстві економрозвитку запускають «гільйотину»

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус планує запустити другу стадію дерегуляції — так звану «гільйотину».

Джерело: Відомості

Про це повідомляє УНН з посиланням на текст звіту Кабінету міністрів України про роботу перших 100 днів.

У звіті міністр акцентує увагу, що вже проведене скорочення штату Міністерства — вже скорочено на 30% і найближчим часом очікується скорочення ще на 20%.

Крім того, зазначається, що строк отримання сертифікатів у аграрній сфері скорочено, скасовано неефективні експертизи та моніторинги.

«Ці зміни спростять умови ведення бізнесу, зменшать корупцію, залучать інвестиції та загалом дадуть економічний ефект близько 60-90 млрд грн впродовж п’яти років», — йдеться у звіті Абромавичуса.

Також ініційовано оприлюднення фінансової звітності усіх державних компаній та нову прозору процедуру призначення їх керівників.

«Над чим працюю зараз. Підготовка до другої стадії дерегуляції — так званої «гільйотини»: контролюючі органи або доведуть користь від свого існування, або будуть ліквідовані. Продовжуємо прибирати надмірні регуляторні бар’єри, щоб поліпшити інвестиційний клімат.

Українська система стандартизації та технічного регулювання приводиться до європейських стандартів, що значно спростить експорт наших товарів на ринки ЄС. Ми розпочали реформування системи державних закупівель, аби зробити їх чесними та конкурентними», — повідомив міністр.

Loading...