Сина Жириновського не пустили в США

Сина Жириновського не пустили в США

Сину Жириновського у США не раді.

Джерело: Відомості

Віце-спікер Держдуми Ігор Лебедєв не поїхав до США – його документи в посольстві замість звичайних декількох днів розглядають вже другий тиждень, повідомляють Патріоти України з посиланням на російські ЗМІ. 

Син Володимира Жириновського мав бути присутнім в якості глави делегації Держдуми на засіданні постійного комітету парламентаріїв Арктичного регіону в США. Однак поїхати йому туди не вдалося.

Відзначимо, офіційної відмови з посольства США на видачу візи чиновник поки не отримав – у відомстві його документи занадто довго розглядають. За словами Лебедєва, всі делегати, які повинні були відвідати засідання, отримали документи протягом двох днів, а його документи розглядаються другий тиждень.

«Відмови в отриманні візи не було, просто немає ніякої відповіді», – підкреслив парламентарій. Швидше за все, він вже не потрапить на захід, який почався у Вашингтоні в понеділок, 9 березня, і закінчується 12 березня.

«Навіть якщо мені зараз дадуть візу, я присусідитися вже не зможу», – сказав віце-спікер. Він вказав, що російську Держдуму на Арктичному форумі зараз представляє тільки один депутат – Михайло Слепенчук від «Єдиної Росії».

Представник ЛДПР відзначив, що офіційно в санкційних списках США його прізвище не значиться і причин для відмови немає.

«Навіть якби я був у списку санкцій, вони не мають права обмежувати пересування по офіційній лінії», – додав депутат.

Відзначимо, що в списку санкцій США імені Лебедєва дійсно немає. Однак депутат міг потрапити, наприклад, в секретну частину «списку Магнітського». Крім того, Лебедєв є фігурантом чорного списку Канади та Євросоюзу.  

Loading...