СБУ затримала «агітаторку», яка організовувала псевдомітинги проти мобілізації

28-річна «агітаторка» поширювала в соціальних інтернет-спільнотах заклики до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Джерело: Відомості

У Луганській області Служба безпеки України припинила незаконну діяльність мешканки Сєверодонецька, яка активно провокувала в місті псевдопротестні акції проти мобілізації.

«Встановлено, що 28-річна «агітаторка» поширювала в соціальних інтернет-спільнотах заклики до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, розпалювання міжнаціональної ворожнечі», — повідомили в СБУ.

Так, в лютому, з метою дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні та зриву мобілізаційної кампанії, вона організовувала в Луганській області фейкові мітинги проти призову до лав ЗС України.

Слідчим підрозділом СБУ відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України, яка за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років. Тривають слідчі дії.

Loading...