Британія готує «цікаву» інформацію про активи найближчого оточення Путіна

Міністр закордонних справ Великобританії Філіп Хеммонд припустив можливість опублікування «цікавих» даних про фінансові активи найближчого оточення президента РФ Володимира Путіна.

Джерело: Відомості

Як пише The Telegraph, за словами Хеммонда, таке рішення Великобританія може вжити як тиск на російську владу у разі ескалації конфлікту на сході України, передає російська «Новая Газета».

«Коли ми говоримо про подальші кроки, які можемо зробити для посилення тиску на Росію, ми регулярно повертаємося до питання стратегічних комунікацій: як нам донести до росіян і тих, на чию думку намагається вплинути Росія, що відбувається насправді?» — заявив Хеммонд.

Він наголосив, що розкриття цієї інформації може стати важливим етапом в інформаційній війні проти Москви. Про яку саме інформацію йдеться, глава британського МЗС не уточнив.

Хеммонд назвав ідею опублікування інформації про активи оточення Путіна «цікавою» і пообіцяв дізнатися думку фахівців зі стратегічних комунікацій з цього приводу.

Як зазначає видання, незважаючи на те, що структура доходів близького оточення Путіна непрозора, мова йде про багатомільярдні рахунки в офшорах, а також майно в Лондоні та Нью-Йорку.

Крім того, за даними The Telegraph, прем'єр-міністр Британії Девід Кемерон запропонував для боротьби з кремлівською пропагандою збільшити бюджет російському і українському напрямкам телекорпорації «Бі-бі-сі».

Loading...