Британські експерти розповіли, скільки російських солдатів воює в Україні

Британські експерти розповіли, скільки російських солдатів воює в Україні

Російська Федерація може незабаром почати новий наступ на українські позиції, особливо на маріупольському напрямку.

Джерело: Відомості

Причому росіяни не ведуть війну за встановленими у світі правилами. Про це йдеться у звіті британського Королівського об'єднаного інституту оборонних досліджень, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Британські аналітики констатують, що російські військові почали брати участь у війні на сході України 14 липня 2014 року. У цей день на територію країни увійшли шість розвідувальних команд, а саме: 2-а бригада спецназу, 10-а бригада спецназу, група 45-го гвардійського полку спецназу ВДВ, 173-а окрема гвардійська розвідувальна рота, розвідувальний батальйон 9-ї мотострілецької бригади, розвідувальний батальйон 18-ї мотострілецької бригади.

«За даними інституту, з 11 серпня у війні в Україні вже повноцінно брали участь десять російських тактичних угруповань: 17-та мотострілецька бригада, 18-а гвардійська мотострілецька бригада, 21-а мотострілецька бригада, 33-тя (гірська) мотострілецька бригада, 247-й гвардійський десантно-штурмової полк, 247-й гвардійський десантно-штурмової полк, 104-й гвардійський десантно-штурмової полк, 331-й гвардійський полк ВДВ, 137-й гвардійський полк ВДВ, 31-а гвардійська десантно-штурмова бригада, 2-а бригада спецназу», — йдеться у повідомленні.

Станом на весну 2014 року Росія зосередила на кордоні з Україною і в Криму 28 військових частин загальною чисельністю в 90 тис. військових. Станом на середину серпня 2014 року, стверджують дослідники, в Україні перебували від 3500 до 6000 російських військових. Найбільша їх кількість — 10 тис. — спостерігалася в грудні 2014 року. В останній тиждень лютого 2015 року, згідно з документом, в Україні перебували 9000 військових, але з того часу їх кількість зросла на 1500-2000 чоловік.

В анексованому Криму в даний час знаходяться 26-28 тис. військових, включаючи 13 тис., які числяться за Чорноморським флотом.

Експерти також відзначають, що військові і фінансові ресурси Кремля для підтримки війни в Україні є обмеженими і вже досягли своєї межі.

У документі стверджується, що Росія веде війну в Україні відповідно до так званої доктрини Герасимова — презентованої начальником російського Генштабу Валерієм Герасимовим в січні 2013 року, яка в грудні 2014 року була включена в російську військову доктрину. У ній описувалася саме «гібридна війна» і зазначалося, що в XXI столітті намітилася тенденція до стирання кордонів між миром і війною, а війни вже не оголошуються офіційно і більше не ведуться за встановленими правилами.

«Є докази, що російські військові присутні в Східній Україні — не тільки в якості командування або управління військовою технікою, а й у якості когерентних військових формувань. Ці сили, дислоковані в Україні, на кордоні та в Криму, складають серйозну і пряму загрозу Україні», — відзначають дослідники у своєму висновку, додаючи, що кількість російських військових приблизно дорівнює числу всіх військових, які є в розпорядженні Києва.

Головним стратегічним завданням російських військових формувань в документі називається підтримка самопроголошених республік на Сході України.

Loading...