Бойовики визнали значні втрати «ополчення» при захопленні Дебальцевого

Польовий командир терористів «ЛНР», командир так званої «бригади «Привид» Олексій Мозговий не вважає успішною операцію в Дебальцевому через значні втрати в лавах «ополчення».

Джерело: Відомості

Про це він розповів на прес-конференції в Алчевську, повідомляє Обозреватель.

«Я не вважаю, що вона була успішною. Було дуже багато мінусів в організації всього цього заходу, і не тільки в нашому підрозділі. Мене не влаштовує в 21 столітті підхід до вирішення бойових завдань, як в 1941 році. Цього бути не повинно», — сказав бойовик.

«Підготовка наших військ залишає бажати кращого. За доповідями, за записами — у нас все чудово. Насправді, залишає бажати кращого. Кожна зі сторін ніколи не визнає свої втрати. Насправді, втрати і з одного боку, і з іншого колосальні. Чому я й кажу по 41-й рік», — пояснив командир бойовиків.

Нагадаємо, 18 лютого українські військові залишили Дебальцеве, де їх безперервно обстрілювали бойовики. За даними Генштабу, в ході відступу загинуло 13 і поранено 157 бійців АТО. Пізніше з'ясувалося, що дана цифра багаторазово занижена. Журналіст Юрій Бутусов повідомив, що за три дні після захоплення Дебальцевого бойовиками було вивезено понад 70 тіл загиблих українських військових.

Loading...