Кремлівських ботів із «мочіння» України переключили на вбивство Нємцова

Колишній інтернет-бот розповів про організацію офісу, в якому трудяться путінські «солдати».

Джерело: Відомості

Після вбивства Бориса Нємцова кремлівських «ботів», які постачають коментарями сайти для всіх популярних медіа країни, терміново переключили з подій в Україні на резонансне вбивство російського опозиціонера. Про це «Новой газете» розповів колишній найманець пропагандистських військ Олексій, який раніше працював в так званому «логві тролів», офіс якого розташований в Петербурзі. 

«Коли вбили Нємцова, робота кремлеботів змінилася: вони перестали мочити Україну (це їх рутинна щоденна робота) і були перекинуті на вбивство. Якщо ви тоді стежили за новинами, то могли бачити під усіма текстами про вбивство Нємцова сотні, а де й тисячі коментарів, де різними словами повторювалися одні й ті ж тези: вбивство — це провокація, Кремль тут ні до чого, це опозиція вбила свого, щоб залучити побільше народу на марш. Плюс брудні жарти з приводу особистого життя убитого. Це був танець на кістках, який триває й досі. Навіть якщо хтось із них і пошкодував щиро про вбитого - робота є робота», — розповів Олексій.

Також він пояснив систему, за якою працює «лігво тролів».

Офіс ТОВ «Інтернет-дослідження» розташований у спальному районі Петербурга на вулиці Савушкіна, оренда якого складає близько 3 млн. рублів. За словами Олексія, єдиним критерієм під час прийому на роботу є питання: як ви ставитеся до діючої влади.

Беруть на роботу майже всіх — студентів, колишніх відомих радіоведучих, інвалідів, неформалів, скінхедів, домогосподарок і навіть подружні пари.

Співробітники агентства практично не спілкуються між собою, за найменшу провину штрафують, двері в кабінети мають бути зачиненими, а вікна завішені жалюзі.

Так, за одними дверима — люди, які коментують новини, художники малюють карикатури на Навального і Обаму, за іншими – блогери, які критикують Україну, ЄС, «Обамку», Навального і російську опозицію в цілому, вихваляють Путіна і міністра оборони Сергія Шойгу.

Олексій також пояснив, що у тролів є ще й еліта, якій дозволено вести блог від власного обличчя. При цьому вони працюють з офісу, отримують близько 40 тисяч рублів на місяць і раз на тиждень між постами типу «Спогади про армію» і «Фітоняшки їдять пельмені» ліквідують політичну безграмотність своєї вузької аудиторії. 

Loading...