У лавах терористів наростає паніка через масові «чистки», а населення готує голодні бунти

У лавах терористів наростає паніка через масові «чистки», а населення готує голодні бунти

Російсько-терористичні війська на Донбасі продовжують грубо порушувати умови Мінських домовленостей, проводячи обстріли позицій українських військ і, на певних ділянках, – спроби наступальних дій.

Джерело: Відомості

Про це повідомив у своєму Фейсбуці координатор групи Інформаційний спротив Дмитро Тимчук. 

Найбільш напружена ситуація склалася на приморському (Маріупольському) напрямку, в районі Широкиного, де протягом доби терористи проводили наступальні дії, застосовуючи міномети і бронетехніку. Також активність формувань російсько-терористичних військ зафіксована в районі н.п. Авдіївка, Тоненьке, Сокільники, Піски та ряді інших населених пунктів.

У районі н.п.Безіменне Маріупольське напрямок) спостерігається зосередження артилерійської групи російсько-терористичних військ, тут противник формує потужний артилерійський кулак. Зафіксовано 16 установок РСЗВ, 28 гармат ствольної артилерії (з них як мінімум 12 САУ – 122-мм 2С1 «Гвоздика» і 152-мм 2С3 «Акація»).

У Горлівці місцеві бойовики посилено поширюють чутки про те, що українські війська активно готуються до наступу («в помсту за Дебальцеве»). Через відсутність кріпильного лісу на окупованій території Донбасу масово зупиняються як шахти, так і «копанки». Серед представників терористичних організацій, що мають відношення до «вугільного бізнесу», поступово наростає тиха паніка. «Полювання» за кріпильним лісом на окупованих територіях набирає обертів, зафіксовані конфлікти на цьому грунті, в т.ч. із застосуванням зброї.

У «ДНР» триває «реформа системи вищої освіти», в результаті якої опинився під загрозою зникнення Донецький національний університет. Відразу кілька факультетів ДонНУ закриваються з банальної причини відсутності коштів на їх утримання. Особливий резонанс отримало закриття міжнародного факультету (до слова, педсклад якого навесні 2014 р активно підтримав «ДНР»).

Спроби протестувати з боку педскладу присікаються погрозами бойовиків «ДНР» провести арешти найбільш незадоволених «за підрив авторитету народної влади».

У «ЛНР» утворена спеціальна «інформаційна комісія», перед якою поставлено завдання моніторингу телеефіру на окупованій території на предмет наявності українського телемовлення. Метою діяльності «комісії» є повне видалення українських телеканалів (включаючи розважальні) з сітки мовлення на території «ЛНР».

У Макіївці зріє «продовольчий бунт». Місцеве населення висловлює крайнє незадоволення захмарними цінами, встановленими на продовольчі товари (1 кг оселедця – 116-120 грн.). Ескалації соціальної напруженості сприяє той факт, що в Макіївку масово повертаються озброєні дезертири-«ополченці» «ДНР» з числа місцевих жителів, які дезертирували з причини хронічної невиплати зарплати від «ДНР».

У Дебальцевому після відходу українських військ не припиняється масове мародерство. У ньому беруть активну участь не тільки бойовики, але і самі місцеві жителі, що грабують житла своїх сусідів.

Керівництво «ДНР» проводить «чистку» Новоазовської «міськадміністрації». «Мер» міста від «ДНР» відсторонений від виконання службових обов’язків, його підозрюють у розкраданні «гуманітарної допомоги» з РФ. Фігурантами у «кримінальній справі» проходить також декілька представників «міської адміністрації». 

Loading...