Матері загиблого російського солдата так і не сказали, через який кордон везли тіло її сина

Матері загиблого російського солдата так і не сказали, через який кордон везли тіло її сина

За словами матері військового, їй нічого не пояснюють про смерть сина, посилаючись на державну таємницю.

Джерело: Відомості

Мати російського десантника, який загинув під час бойових дій на Донбасі, вважає смерть сина державним злочином. Про це вона розповіла VICE News, передає ТСН

Як говорить Наталія Андріанова в інтерв'ю виданню, в похоронці, яку вона отримала після смерті сина, вказане загадкове формулювання — «загинув за місцем тимчасової дислокації».

«Мій син загинув, а ніхто нічого мені пояснити не може. Намагалися зв'язуватися з його однополчанами, з його друзями. Вони нічого не кажуть. Це звучить так, що це державна таємниця. Хоча, так і хочеться сказати, що це державний злочин», — розповідає Наталя.

«Невідоме поховання. Про них ніхто не дізнається. Я дуже хочу, щоб про них знала вся країна. Мені не зрозуміло, як вони загинули, не зрозуміло, за що вони загинули. На похоронах була гробова тиша в тому плані, що ніхто не сказав слів подяки цьому хлопцеві», — каже Наталя. Так само вона розповідає, що їм замість подяки один офіцер з військової частини пропонував 100 тисяч рублів, щоб «випити і пом'янути».

Говорячи про місце, де загинув її син Андрій, Наталія також не може зрозуміти формулювання. У свідоцтві про смерть вказано, що це «місце тимчасової дислокації». Але де знаходиться це місце, в документі не зазначено.

В той момент, коли Наталія показувала документи журналістові, вони випадково з'ясували, що тіло десантника було перевезено через кордон». І в матері, і у журналіста одразу ж виникло запитання: «якщо він був на російській території, навіщо потрібна ця довідка про транспортування тіла з-за кордону. Якого кордону?».

Мати загиблого десантника сказала, що згодна говорити про це масово, якщо схоже питання буде піднімати достатня кількість людей.

Згідно з відео VICE News, Сергій Андріанов був похований за місцем проживання — на кладовищі в селищі Подсолнєчноє (Самарська область). На його надгробку вказана дата смерті 28 серпня 2014 року. 

Loading...