У НАТО вважають, що Нємцов загинув через війну в Україні

У НАТО вважають, що Нємцов загинув через війну в Україні

Заступник генсека НАТО Олександр Вершбоу заявив, що, вбивство російського опозиційного політика Бориса Нємцова так чи інакше пов’язане з подіями в Україні.

Джерело: Відомості

Про це повідомляє УНН.

Нємцов для багатьох опонентів останнім часом був насамперед противником військової участі Москви в конфлікті на Донбасі, вважає Вершбоу. Ще до вбивства політика стало ясно, що російське вторгнення в Україну зустрічає все менше підтримки у російського суспільства.

«Мета президента Путіна, здається, полягає в ослабленні України і придушенні альтернативної думки в Росії з тим, щоб запобігти появи російського Майдану. Після жорстокого вбивства Бориса Нємцова минулої п'ятниці ми бачимо, що жертви є не тільки на сході України. Хоча ми і не знаємо, хто натиснув на курок, ми розуміємо, що Борис Нємцов був захисником демократії та противником втручання Росії в події в Україні — тобто був одним з тих, кого офіційна російська пропаганда називає «зрадниками» і «п'ятою колоною», — каже Вершбоу.

За словами заступника генсека НАТО, російському уряду стає все важче приховувати від населення загибель великої кількості російських військовослужбовців на сході України.

Loading...