Терористи активно відновлюють Дебальцівський залізничний вузол

Про це у своєму Фейсбуці повідомив координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

Джерело: Відомості

Протягом останньої доби російсько-терористичні війська на Донбасі продовжували грубо порушувати умови мирних домовленостей, використовуючи для обстрілів позицій українських військ практично весь спектр наявних озброєнь — від стрілецької до ствольної і реактивної артилерії. 

Найбільш активно обстріли велися на Донецькому і Приморському (Маріупольському) напрямах, на ділянці на північний захід від Авдіївки, в районі Щастя, на ділянці від Світлодарська до Попасної.

«Практично по всій лінії розмежування з боку російсько-терористичних військ фіксується лише деяке зменшення кількості артилерії, що відводиться в тил згідно Мінським домовленостям, – розповів Тимчук. — Важка бронетехніка, зокрема, танки, з яких також ведуться обстріли позицій українських військ, залишаються на місці і від лінії розмежування не відводять».

Також, за його словами, бойовики продовжують посилене нагромадження в «прифронтовій смузі» і безпосередньо на передових позиціях, матеріально-технічних ресурсів, одночасно проводячи перегрупування і нарощування боєздатності своїх формувань.

«Фіксується активне проведення терористами заходів бойової підготовки і відновлення технічної готовності озброєння та військової техніки. За дві доби зафіксовано прибуття з території Росії п’яти конвоїв постачання (1— залізничним транспортом, 4 — автомобільним, всього 8 вагонів залізничного транспорту та 46 одиниць автомобільного транспорту). Бойовики посиленими темпами відновлюють Дебальцевський залізничний вузол.

Відзначається перекидання в район Горлівки і Майорська, з району Донецька і Єнакієвого, поповнення живої сили і техніки терористів. Зокрема, зафіксована перекидання 2-х танкових підрозділів (груп) по 6 танків, 14 ББМ, дві батареї артилерійських знарядь (гаубиці Д-30), а також 4-х армійських вантажівок із зенітними установками ЗУ-23-2.

Зафіксовано переміщення на північний схід від Ясиноватої пересувного командного пункту російських військ — 8 спецавтомобілів і 2 критих вантажівки в супроводі 4-х БТР.

З боку Єнакієвого в район Горлівки прибула бронегрупа з 7-ми БМП-1,2; 2-х БТР-80, 2-х танків. У складі групи зафіксовано також 2 ЗРК «Стріла -10м», — написав Тимчук. 

Loading...