Кернер назвав «чорним піаром» звинувачення Генпрокуратури

Мер Харкова Геннадій Кернес назвав «чорним піаром» заяви, які правоохоронні органи роблять напередодні передачі в суд висунутих проти нього звинувачень.

Джерело: Відомості

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Харківської міськради.

«Галас у пресі у справі проти мене — це піар на рівному місці. Я не визнаю себе винним, ніяких нових доказів немає, в суді будуть пред'явлені всі аргументи моєї непричетності і політичної вмотивованості цієї справи», — заявив Кернес.

З його слів, остання заява Генпрокуратури про те, що він підозрюється в серйозних злочинах, «це спроба силовиків вдавати роботу» і дискредитувати перед харків'янами.

«Конкретний приклад — спроба змінити підсудність: незважаючи на те, що нібито місцем злочину Генпрокуратура визначила Харків, судити мене хочуть в Києві. Це очевидна спроба влаштувати ангажований процес, мати можливість тиску на суд. Виходячи з цього, я не чекаю справедливості від тих, хто мене звинувачує, не вірю, що суд буде справедливим, але готовий боротися», — заявив мер Харкова.

Нагадаємо, Геннадія Кернеса і двох його охоронців підозрюють у викраданні й побитті учасників Євромайдану в березні минулого року. За словами генпрокурора Віктора Шокіна, Кернесу, у тому числі, інкримінують застосування тортур: «Санкції статті — від п'яти до десяти років ув’язнення».

У свою чергу, Кернес зазначив, що всі кримінальні справи проти нього є політично мотивованими і «помстою» глави МВС Авакова.

Мер Харкова також заявив, що не боїться звинувачень Генпрокуратури і не збирається тікати з міста.

Loading...