На Волині жінки переважно працюють у сфері освіти та охорони здоров’я

За статистичними спостереженнями в економіці та соціальній сфері Волині більше половини зайнятих – жінки – кожні 57 із 100.

Джерело: Відомості

Пріоритетними сферами зайнятості для жінок є освіта, охорона здоров’я, поштова та кур’єрська діяльність – кожні 75–85 із 100 задіяних в цих галузях. Про це розповіли у Головному управлінні статистики у Волинській області.

Впродовж минулого року більше третини працюючих жінок змінили місце роботи, разом з тим 6,4 тис. волинянок на кінець року залишились не задіяними на ринку праці і мали статус безробітних, що становить 2% всіх працездатних жінок нашого краю.

Серед чоловіків рівень безробіття дорівнює 1,5%, що свідчить про те, що жінки частіше звертаються за допомогою до державної служби зайнятості з питань працевлаштування, а чоловіки самостійно вирішують цю проблему.

В області має місце певна різниця в оплаті праці жінок та чоловіків – середня зарплата жінок торік становила 2499 грн. проти 3013 грн. у чоловіків, що зумовлено переважно галузевою приналежністю в зайнятості.  

Loading...