Лише 15% росіян виступили за приєднання до них «ДНР» і «ЛНР»

Більше половини росіян позитивно ставиться до присутності «російських добровольців» на Донбасі, однак не бажають приєднання «ЛНР» і «ДНР» до Росії.

Джерело: Відомості

Згідно з опитуванням, опублікованим в середу, 4 березня, соціологічним інститутом «Левада-Центр», близько 52% росіян схвалюють участь «російських добровольців» у військовому конфлікті на сході України. Однак, у порівнянні з минулим роком, кількість прихильників військового втручання Росії в Україні скоротилося на 10%, передає Еспресо.TV.

У присутність російських військ на території України вірить чверть опитаних. Майже половина (45%) респондентів поставилися б позитивно, якби дізналися, що на боці сепаратистів у Донбасі воюють кадрові російські військові.

Більшість опитаних (60%) заперечують, що між Росією і Україною в даний час триває війна. Частка росіян, готових підтримати керівництво країни в разі ескалації конфлікту та відкритого збройного протистояння між двома країнами (44%), значно скоротилась в порівнянні з березнем 2014 (74%). Значно зменшилася за рік і частка прихильників приєднання «ДНР» і «ЛНР» до Росії — з 48 до 15% учасників опитування.

Опитування було проведено в кінці лютого серед 1600 осіб у віці від 18 років з 46 регіонів Російської Федерації. 

Loading...