Найскладніша ситуація на Донецькому напрямку

Дотримуючись мінських домовленостей, сили АТО продовжують відведення важких озброєнь від лінії зіткнення.

Джерело: Відомості

Про це в ефірі Еспресо.TV повідомив речник штабу АТО Анатолій Стельмах.

«Минулої доби в рамках другого етапу відведення на визначені відстані передислоковані самохідні артилерійські установки 2С3 «Акація». Найближчим часом за умови дотримання терористами мирних домовленостей, розпочнеться і третій етап відведення артилерії.

Передислокація артилерії відбувається під постійним наглядом моніторингової місії ОБСЄ та представників світових ЗМІ. Своїми діями представники українських збройних сил вчергове демонструють, що повністю дотримуються домовленостей, чого очікуються і від ворогуючої сторони», — розповів він.

Водночас, як відзначив речник штабу АТО, «нікому непідконтрольні бандформування» з метою провокацій продовжили обстріл позицій українських військ. Бойовики 40 разів завдавали вогневих ударів по силах антитерористичної операції та мирних населених пунктах.

Донецький напрямок і надалі залишається найгарячішим. Тут під вогонь з різних видів зброї потрапили Авдіївка, Опитне, Піски.

На Маріупольському напрямку з мінометів і БМП обстріляли селище Широкине, а близько опівночі українські військові відбили штурм цього населеного пункту.

На Артемівському напрямку противник відкрив вогонь по Ленінському, Лозовому і Майорську. А о 12:03 вдень ворог застосував реактивні системи залпового вогню і артилерію по південно-східній околиці селища Кодема, де взагалі немає сил АТО.

На Луганському напрямку обстрілів зазнали Щастя і Сокільники.

Загалом за минулу добу ворог 17 разів застосовував артилерію, міномети і гранатомети, 23 – стрілецьку зброю, двічі вогонь вівся з зенітних установок.

Loading...