Мешканці містечка на Буковині готують бійцям АТО голубці і шашлики відрами

Мешканці містечка на Буковині готують бійцям АТО голубці і шашлики відрами

У містечку Заставна Чернівецької області місцеві жителі варять, коптять та випікають десятки кілограмів домашніх смаколиків для українських військовослужбовців у зоні АТО.

Джерело: Відомості

Протягом місяця городяни приготували для бійців: 58 відер голубців, 44 відра налисників, 12 відер начинки, 15 відер шашлика, 18 відер капусти з м’ясом, 39 ящиків буженини, 150 кг копченої риби, 300 буханок хліба і тисячу булочок. Про це повідомляє регіональний сайт «Молодий Буковинець».

«Готуємо всі щиро, на совість. Люди приносять гроші, дають продукти. Навіть з-за кордону нам передали дві тисячі гривень. Військовослужбовці часто телефонують із зони АТО, шлють смс, дякують нам», – розповідає Марія Мякота, викладач Вищого професійного училища № 24.

На підтвердження вона показує смс-ки на своєму мобільному: «Все доїли. Неймовірно смачно. Щиро дякуємо кухарям та заставнівській громаді. Перемога буде за нами! Бійці Другої штурмової роти добровольчого українського корпусу, село Піски». «Дякуємо за голубці. 20 блокпост, Попасна». «Дуже дякуємо. Смакота! Госпітальєрі ДУК».

«Якось моя подруга Світлана зустрілася з чернівецькими волонтерами з організації «Буковина – українському війську», – згадує Марія. – Вони запитали, хто знає людей, які можуть готувати домашню їжу. І подруга дала номер мого мобільника. Коли волонтери зателефонували мені, я відразу ж погодилася. Спочатку нас було шестеро. Допомагали парафіяни місцевої церкви, які принесли трохи продуктів. Перший раз ми відправили 21 відро голубців і начинки. Другий раз вже було 45 відер. А потім ми почали купувати свиней. Приходили все більше людей, збільшувався асортимент. Цього разу прийшли до півсотні людей».

«Коли наші хлопці повернуться додому, ми влаштуємо для них грандіозну переможну зустріч. Заріжу п’ять кабанів і накриємо столи на всю Заставну, – обіцяє журналістам волонтер Люба. – Коли робимо голубці, ми і плачем, і засмучуємося, і співаємо. Ніби вкладаємо в них свою душу і любов». 

Loading...