АМКУ готує перевірки у супермаркетах у зв’язку з шаленим подорожчанням

У разі виявлення порушень законодавства про захист економічної конкуренції комітет пообіцяв «вжити заходів відповідно до чинного законодавства».

Джерело: Відомості

Антимонопольний комітет України у зв’язку з лютневим зростанням цін на продовольчі товари розпочав перевірки діяльності найбільших торговельних мереж країни, їх постачальників і виробників продуктів харчування на предмет дотримання ними вимог законодавства про захист економічної конкуренції.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу АМКУ.

«У зв'язку із зростанням цін, наприкінці лютого, на продовольчі товари Антимонопольним комітетом розпочаті в межах повноважень дослідження діяльності найбільших торгових мереж, постачальників в ці мережі і виробників продуктів харчування на предмет дотримання ними вимог законодавства про захист економічної конкуренції», — зазначив в АМКУ.

У разі виявлення порушень законодавства про захист економічної конкуренції комітет пообіцяв «вжити заходів відповідно до чинного законодавства».

За даними Комітету, по балансах попиту та пропозиції основних продуктів харчування, розробленим Мінекономрозвитку, дефіциту продуктів харчування не спостерігається.

Нагадаємо, через різкий стрибок курсу долара минулого тижня в Україні, зокрема, у Києві почалася «продуктова» паніка. Люди змітають з полиць магазинів сіль, цукор і крупи. Ціни при цьому стрімко зростають. У деяких супермаркетах навіть були введені обмеження на продаж соціально значущих продуктів.

Loading...