Україна закриває малий прикордонний рух з Росією

Тепер потрапити з України до Росії і з Росії в Україну можна буде тільки через міжнародні пункти пропуску.

Джерело: Відомості

Україна з 16 березня в односторонньому порядку виходить з українсько-російського договору про малий прикордонний рух, заявив у середу, 4 березня, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Таким чином, з 16 березня перетинати кордон України та Росії як для громадян Росії, так і для громадян України, можна буде тільки через міжнародні пункти пропуску, підконтрольні центральній владі України.

«Це питання національної безпеки та контролю за переміщенням громадян в першу чергу Російської Федерації, які на жаль, не з туризмом сюди приїжджають, мають цікаві туристичні автомобілі у вигляді російських танків і квитки непогані — російських військовослужбовців», — прокоментував рішення уряду Яценюк.

Малий прикордонний рух є формою полегшення перетину кордону для громадян двох держав, які живуть у прикордонній зоні. Жителі прикордонних регіонів можуть регулярно перетинати спільний кордон без віз для перебування в такій же прикордонній зоні другої держави. Такі поїздки можуть мати соціальні, культурні, сімейні та інші причини.

Loading...