Табачника не затримали в Україні, бо він пішов на співпрацю зі слідством

Табачника не затримали в Україні, бо він пішов на співпрацю зі слідством

Колишній високопосадовець дав детальні свідчення по ряду справ пов’язаних з персоною втікача Януковича. Заради цього він і приїжджав в Україну.

Джерело: Відомості

Приїзду в Україну одіозного урядовця з нетерпінням чекали. Представники влади казали про негайний арешт. Адже підстав для карного провадження судячи по заявам ряду урядовців, депутатів, юристів було достатньо. Однак цього не сталося, пишуть Патріоти України. 

Начальник слідчого управління СБУ Вовк зазначив:

«Я хотів би щоб ми так боляче не реагували на приїзд чи від’їзд високопосадовців. Приїхав він один раз – ще раз приїде. Так сталося, що він приїхав і зразу ж іншою стороною виїхав з України в Білорусь, звідти – в Москву, а звідти – знову в Ізраїль».

При цьому пан Вовк повідомив, що приліт Табачника контролювався. Таке недолуге пояснення вже викликало шквал критики у мережах. Однак перш ніж побивати камінням наші силові відомства, треба спробувати розібратися, що змусило їх діяти таким чином.

Ключове наразі повідомлення з цього приводу дав телеканалу «24» радник глави МВС та нардеп Антон Геращенко.

«Наскільки мені відомо, він приїхав давати свідчення і дав їх стосовно цілого ряду кримінальних проваджень щодо низки чиновників режиму Януковича», – зазначив Геращенко.

Треба зазначити, що відносини новонаверненого ізраїльтянина Табачника та нового росіянина Януковича, ще до втечі гаранта не були особливо теплими. Знаючі люди кажуть, що Янукович мав терпіти цього академіка від історії через сильне заступництво з Москви. Наразі Дмитру Володимировичу є резон співпрацювати зі слідством виторговуючи собі певні поблажки. 

Loading...