США підрахували, що на Донбасі воює 12 тисяч російських військових

За словами генерал-лейтенанта Бена Ходжес, саме стільки російських «відпускників» і тих, хто «заблукав» воює на сході України.

Джерело: Відомості

Командувач військами США в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес заявив, що за даними розвідки, російські війська в кількості 12 тисяч осіб складаються з військових радників, операторів передових різновидів озброєння і особового складу фронтових військ.

Коментуючи в Берліні можливість для США надати Україні озброєння, Ходжес заявив, що такий крок збільшив би ставку для президента Росії Володимира Путіна, передає «Дзеркало тижня».

«Коли російські матері почнуть більше отримувати синів додому мертвими, коли ціна окупації України буде зростати, тоді внутрішня підтримка Путіна почне значно скорочуватися», — заявив генерал.

Він зазначив, що слабо озброєні і погано навчені українські війська не можуть зупинити агресію російських кадрових військових, які отримали досвід в інших «гарячих» точках. Крім того, Кремль вкладає великі кошти у війну проти України і постачає сучасною зброєю, якої у Києва немає.

Допомогти Україні, на думку Ходжеса, в гібридній війні, яку веде Путін, може тільки поставка сучасної зброї для захисту своїх кордонів.

Білий дім поки не прийняв рішення про постачання в Україну озброєння, але 3 березня Барак Обама підписав документ, який подовжує санкції проти Росії. На думку багатьох західних політиків, посилення санкцій проти Росії виявиться більш дієвим способом допомогти Україні, ніж надати озброєння. 

Loading...