Маккейн засудив залежну від російських енергоресурсів Європу, яка не допомагає Україні

Маккейн засудив залежну від російських енергоресурсів Європу, яка не допомагає Україні

Європа докладає недостатньо зусиль для вирішення конфлікту в Україні, чим тільки заохочує президент РФ Володимира Путіна до подальшої агресії.

Джерело: Відомості

Сенатор США Джон Маккейн, який із початку цього року очолює комітет сенату в справах Збройних сил, вважає позицію Європи щодо війни в Україні занадто слабкою, що дозволяє Путіну продовжувати російську агресію не лише у нашій державі, а й зазіхати на країни Балтії, передають «Патріоти України». 

«Думаю, всі зрозуміли, що європейці нічого не робитимуть, поки вони залежать від російських енергоресурсів. А керівництва Америки немає. Думаю, нам просто треба прийняти цю реальність. Я був у Мюнхені, й канцлер щось сказала про порівняння зі Східною Німеччиною. Але це ж нонсенс. Східна Німеччина існувала за часів холодної війни», – сказав Маккейн.

За його словами, вперше за 70 років можна побачити, щоб канцлер Німеччини та президент Франції підтримували розчленування європейської країни.

«Цей випадок заохотив інших світових гравців, включаючи Китай та країни Близького Сходу. Це стало небезпечним прецедентом, який може заохотити Володимира Путіна до ще більшого авантюризму», – додав він.

Маккейн вкотре підкреслив, що США мають надати збройну підтримку Україні, але президент Барак Обама на це не зважується.

«Якщо українці хочуть боротися за незалежність і свободу своєї країни, то чому б Сполученим Штатам Америки не надати їм засоби для досягнення цієї мети? Упродовж усієї своєї історії Сполучені Штати допомагали народам, які боролися за свободу. А наш президент грубо порушив такий підхід», – сказав він.

Нагадаємо, Джон Маккейн жорстко розкритикував місію Меркель-Олланд до Москви. 78-річний американський політик порівняв цей крок з політикою «умиротворення» нацистської Німеччини у Мюнхені 1937 року. 

Loading...