Попрощатися з Нємцовим приїхала вдова Єльцина, Чубайс та інші відомі політики

Попрощатися з Нємцовим приїхала вдова Єльцина, Чубайс та інші відомі політики

Убитий російський опозиціонер під час президентства Єльцина працював першим віце-прем’єром.

Джерело: Відомості

На прощання з убитим опозиційним політиком Борисом Нємцовим приїхала вдова колишнього президента РФ Бориса Єльцина Наїна, очільник «Роснано» Анатолій Чубайс, засновник партії «Громадянська платформа» Михайло Прохоров та низка інших політиків, передає УНН з посиланням на російські ЗМІ.

Наїна Єльцина приїхала на прощання з Нємцовим разом із донькою Тетяною Дяченко. Убитий російський опозиціонер під час президентства Єльцина працював першим віце-прем'єром.

«Вони (Борис Єльцин і Борис Нємцов) обидва були високі, статні, обидва несамовито відчайдушними. Напевно, саме тому серед багатьох політиків першої хвилі Борис Миколайович зауважив Бориса Юхимовича», — заявила під час прощання Наїна Єльцина.

Також на церемонію прощання продовжують прибувати політичні діячі, зокрема засновник партії «Громадянська платформа» Михайло Прохоров з сестрою Іриною, опозиціонер і «зелений» Олег Мітволь, соратниця Нємцова Ірина Хакамада, губернатор Кіровської області Микита Бєлих.

Окрім того, серед присутніх був і Анатолій Чубайс, який заявив, що Борис Нємцов жодного разу його не зрадив. «За 25 років не знаю жодного випадку, коли б Боря зрадив. Жодного разу не здав», — сказав Чубайс.

На панахиді був присутній і посол США в Москві Джон Теффт.

«Страшне політичне вбивство державного масштабу, величезний біль, шок, страх. Опозиційний рух не зможе заповнити втрату Бориса, він був абсолютний лідер, замінити його неможливо», — заявив на панахиді екс-співголова РПР-Парнас Володимир Рижков.

Попрощатися з Нємцовим прийшли і глава «Росатома» Сергій Кирієнко, екс-прем'єр-міністр РФ Михайло Касьянов, головний редактор «Еха Москви» Олексій Венедиктов, голова президентської ради з прав людини Михайло Федотов, колишній глава МФО-МЕНАТЕП Платон Лебедєв, повноважний представник президента РФ в Держдумі Гаррі Мінх, адвокат екс-голови нафтової компанії «ЮКОС» Михайла Ходорковського Вадим Клювгант, засновник партії «Яблуко» Григорій Явлінський, керівник Московської Гельсінської групи Людмила Алексєєва та інші.

Loading...