У НАТО підозрюють, що Росія готується до ядерної війни

Заступник генерального секретаря НАТО відзначив активізацію Росією ядерних навчань.

Джерело: Відомості

З моменту конфлікту в Україні Росія активізувала ядерні навчання, повідомляють Патріоти України, посилаючись на заяву заступника генерального секретаря НАТО Олександра Вершбоу. 

«Росія нарощує ядерні навчання, включає ядерну складову в навчання з використанням звичайних озброєнь», – сказав Вершбоу у Катарі на щорічній конференції НАТО із запобігання розповсюдженню зброї масового знищення.

За його словами, російські бомбардувальники постійно здійснюють польоти поблизу кордонів країн НАТО.

«Російське керівництво з гордістю говорить про розробку нових видів ядерної зброї. Може, в цьому більше риторики, але це вкрай безвідповідально», – заявив Вершбоу.

Він також звинуватив Москву у порушенні підписаної в грудні 1994 року лідерами США, РФ, Великобританії та України Будапештського меморандуму про гарантії безпеки України у зв’язку з її приєднанням до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

«У цьому документі Росія зобов’язалася поважати територіальну цілісність України в обмін на вивезення Україною в РФ всієї ядерної зброї, успадкованої від колишнього СРСР», – нагадав Вершбоу. Після порушення договору, Україна шкодує про втрату ядерного потенціалу, вважає Вершбоу.

«Тепер деякі українці задаються питанням про те, чи не слідували їм зберегти цю зброю замість того, щоб відмовлятися від неї в обмін на порожні обіцянки», – додав речник НАТО.  

Loading...