Плотницький хоче ввести в «ЛНР» трудодні і платити людям, як у сталінські часи

Плотницький хоче ввести в «ЛНР» трудодні і платити людям, як у сталінські часи

Терорист Плотницький запроваджує введення трудоднів.

Джерело: Відомості

Ватажок терористичної організації «ЛНР» Ігор Плотницький оголосив жителям тимчасово непідконтрольних Україні територій Луганщини про введення форми оплати праці у вигляді трудоднів, повідомляють Патріоти України. 

Плотницький пояснював, що при цьому трудодні будуть віддаватися заробленою натурою, а також «можливо гуманітарною допомогою».

«Це недобре слово, але у нас немає грошей, – бідкався терорист. При цьому ватажок «ЛНР» пообіцяв, що зараз «буде легше, ніж у попередню війну» (маючи на увазі, очевидно, Другу світову).

Як відомо, трудодні – це ступінь оцінки і форма обліку кількості та якості праці в колгоспах у період з 1930 по 1966 рік. Система трудоднів була введена радянською владою для економії коштів на індустріалізацію та фактичного закріпачення селян. За роботу різної кваліфікації колгоспникам нараховувалося від 0,5 до 4,5 трудоднів на добу. Оплата здійснювалася в кінці року з розрахунку зароблених колгоспом матеріальних благ на кількість колгоспників і накопичені ними трудодні.

У середньому один трудодень оплачувався кілограмом зерна. Тепер така система планується до запровадження в «ЛНР». А зерно для оплати може бути замінено вугіллям або згущеним молоком з «гумконвою».  

Loading...