Президент пропонує збільшити чисельність Збройних сил до 250 тисяч осіб

Президент Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради законопроект про чисельність Збройних сил України.

Джерело: Відомості

Про це йдеться на сайті українського парламенту, передає УНН.

Відповідний президентський законопроект зареєстровано під №2269 від 2 березня 2015 року.

«Законопроектом передбачається затвердити чисельність Збройних Сил України у кількості, яка не перевищує 250 000 осіб, у тому числі 204 000 військовослужбовців», — йдеться у пояснювальній записці.

Як зазначається, при цьому законопроектом передбачено, що в особливий період чисельність Збройних Сил України збільшуватиметься на кількість особового складу, призваного на військову службу на виконання указів президента України про мобілізацію, затверджених законами України.

«З метою забезпечення виконання Збройними Силами України функцій щодо оборони України, захисту її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності, відповідно до вимог Конституції України та Закону України «Про Збройні Сили України» є необхідність правового врегулювання чисельності Збройних Сил України. Верховною Радою України була затверджена чисельність Збройних Сил України у 2012 році у межах 184 тис. осіб. З початком особливого періоду, враховуючи загрози національній безпеці України у воєнній сфері, які носять довгостроковий характер, у Збройних Силах України формуються два управління оперативних командувань, одинадцять бригад, чотири полки, вісімнадцять батальйонів, шістнадцять окремих рот та тринадцять взводів різного призначення», — йдеться у пояснювальній записці.

Loading...