Шахтарі стукають касками і вимагають перегляду бюджету

Шахтарі стукають касками і вимагають перегляду бюджету

Під стінами парламенту зібралося близько 2-3 тисяч шахтарів і люди продовжують підходити.

Джерело: Відомості

Кілька тисяч шахтарів з усієї України під Верховною Радою вимагають відставки міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина та перегляду бюджету на 2015 рік, повідомляє «Остров».

Під стінами парламенту зібралося близько 2-3 тисяч шахтарів і люди продовжують підходити. Шахтарі стукають касками по плитці перед Радою, кричать «Ганьба!» і свистять.

Серед озвучених вимог: відставка міністра, перегляд бюджету, зокрема, шахтарі вимагають виплати заборгованості по зарплаті і виділення додаткових коштів на держпідтримку вугільної галузі.

Шахтарі тримають в руках плакати з написами: «Викупіть вугілля — нам його нікуди дівати», «Податок на шахтарські пенсії — ганьба уряду», «Поверніть борги».

Згодом шахтарі вирушили під стіни Кабінету міністрів України, повідомляє УНН.

Організованою колоною вони рушили під стіни Будинку Уряду, де вимагатимуть спілкування з представниками Кабміну.

Як повідомили учасники акції, керівництво шахт не виплатило їм зарплати за останні 2,5 місяці. Крім того працівники вугільної галузі обурені тим, що українська влада закуповує вугілля за кордоном, зокрема у Російської Федерації, з якою йде війна.

Після пікетування Кабміну шахтарі знову відправляться під Верховну Раду, де в 16-00 на засіданні народні депутати розглянуть зміни до бюджету.

Loading...