Добровольчий батальйон Айдар переформували

Це пов’язано із низкою прийнятих рішень.

Джерело: Відомості

Добровольчий батальйон Айдар переформовано в 24-й окремий штурмовий батальйон сухопутних військ ЗСУ. Про це повідомили в прес-службі Міністерства оборони України з посиланням на Генштаб ЗСУ, передають Патріоти України. 

«У зв’язку з необхідністю законодавчого врегулювання існування добровольчих батальйонів, а також запобігання протиправних дій деяких представників добровольчих формувань, Генштабом було прийнято рішення про формування на базі добровольчих батальйонів бойових підрозділів збройних сил», – йдеться в повідомленні.

«На базі добровільного батальйону Айдар сформований 24-й окремий штурмовий батальйон сухопутних військ, який перебуває в підпорядкуванні військової частини А-1314″ (6-й гвардійський Дніпропетровський армійський корпус)», – розповіли в прес-службі.

Командуванням батальйону проведено ретельний відбір військовослужбовців, які поповнили ряди нового батальйону. Командиром призначений підполковник Євген Пташник.

«З метою запобігання корупції 24-му батальйону був наданий новий ідентифікаційний код», – зазначили в Міноборони. Також у прес-службі додали, що поки до складу збройних сил України входить тільки один добровольчий батальйон – Айдар. 

Loading...