Російський політолог: Людям пояснюють просту річ: вбити для Кремля не є проблемою

Якщо у Росії хтось стає популярний, то його вб’ють.

Джерело: Відомості

Висловлювання Дмитра Пєскова, прес-секретаря президента Російської Федерації, про те, що Кремлю не було сенсу вбивати Бориса Нємцова, оскільки у нього був низький рейтинг, означає, що якщо хтось популярний, то його вб'ють.

Як повідомляє видання «Гордон», таку думку в ефірі телеканалу «Дощ» висловив російський політолог Станіслав Бєлковський.

«Пєсков сказав, що, оскільки Нємцов був не надто популярний, нам не було сенсу його вбивати. Ця фраза абсолютно геніальна, оскільки фактично означає наступне: якщо хтось популярний, то ми його, звичайно, вб'ємо. Ось (що відбувається), коли люди перестають чути, що вони говорять. А він саме це і сказав: якщо якийсь опозиціонер стане дійсно популярний, звичайно, ми його вб'ємо. Людям пояснюють дуже просту річ: вбити для них не є проблемою. Проблема тільки — навіщо? Чи треба вбивати людину?» — сказав Бєлковський.

Відзначимо, в ефірі «Коммерсант FM» прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що вбитий напередодні Нємцов не ніс загрози для російської влади.

«Дійсно, можна досить легко припустити, що, скажімо, лихі політологи будуть висловлювати точку зору про те, що це завдасть шкоди якомусь реноме Путіна. Але в даному випадку справа в тому, що, при всій повазі до пам'яті Бориса Нємцова, в політичному плані він не представляв якоїсь загрози — мається на увазі, зрозуміло, політичної — для діючого керівництва Росії і для Володимира Путіна. Якщо ми зіставимо рівень популярності, рейтинги Путіна, уряду в цілому і так далі, то в цілому Борис Нємцов був трохи більше ніж середньостатистичний громадянин», — сказав Пєсков.

Loading...