Терористи атакують на Донецькому напрямку

Російсько-терористичні війська на Донбасі продовжують грубо порушувати мирні Мінські домовленості, обстрілюючи позиції українських військ і цивільні об’єкти, в тому числі з використанням артилерії і важкого піхотного озброєння.

Джерело: Відомості

Про це у своєму Фейсбуці повідомив координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

На окремих ділянках бойовики і російські найманці намагаються проводити атаки передових позицій українських військ. Основна активність супротивника проявляється на Донецькому напрямку, розповів Тимчук.

«Протягом останньої доби із застосуванням артилерії і важкого піхотного озброєння були обстріляні позиції українських військ в районі н.п.Авдіївка. Також ударів противника зазнали позиції українських військ в районі Красногорівки, Дослідного, Тоненького.

На ділянці від Красногорівки до району на південний захід Горлівки, разом з обстрілами із застосуванням ствольної і реактивної артилерії, відзначаються спроби терористів витіснити українські війська з їхніх позицій шляхом проведення наступальних дій. На даний момент ці спроби присікаються українськими військами, але противник продовжує нарощувати свої сили і засоби в даному районі.

Розгорнуті на цьому напрямі формування російсько-терористичних військ (тактична група в 500 чол. в районі Ясиноватої, і резервні формування, що діють з Куйбишевського і Київського районів Донецька загальною кількістю до 2000 чол) отримують підкріплення і техніку. В даному районі зафіксовано дію 4-х бронегруп терористів, за підтримки зафіксованих раніше 3-х артилерійських груп. Загальна кількість танків, зосереджених противником на цій порівняно вузькій ділянці, перевищило 25 одиниць, зафіксовано також кілька десятків ББМ (не менше 50 од)», — пише Тимчук.

Loading...