В Москві на марші затримано народного депутата України

В Москві на марші затримано народного депутата України

У неділю 1 березня 2015 року у Москві на марші пам’яті Бориса Нємцова, російська поліція затримала народного депутата України Гончаренка Олексія Олексійовича.

Джерело: Відомості

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив народний депутат Сергій Власенко. Олексій Гончаренко є секретарем Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

«Комітет заявляє рішучий протест і вимагає від Російської Федерації неухильно дотримуватись норм міжнародного права, невідкладно допустити до народного депутата України О. Гончаренка консула України в Москві та звільнити його з під варти. – Пише Сершій Власенко. - Наголошуємо, Російська Федерація вкотре ігнорує принцип дипломатичного імунітету по відношенню не лише до Народного депутата України, а й представника ПАРЄ, яким є Гончаренко О.О. Звертаємось до міжнародної спільноти з проханням терміново втрутитись в ситуацію і вимагати звільнення депутата. Не можна допустити, щоб Гончаренко О.О. перебував у в’язниці країни, влада якої допускає вбивство лідерів опозиції та спокійно споглядає на те, як понад 70 днів у застінках голодує інший народний депутат України, член ПАРЄ Надія Савченко».

За повідомленням "Інтерфаксу", Гончаренко може стати фігурантом порушеної в Росії кримінальної справи у зв'язку з подіями в Одесі 2 травня минулого року.

«Мене затримала поліція. Відвели в автозак, відібрали паспорт. Потім паспорт повернули і вивели з автозаку, ударили». – Написав Олексій Гончаренко у своєму блозі на сайті «Української правди».

«Зараз тримають біля автозаку, не відпускають. Я нічого не викрикував, плакатів та прапорів не ніс - затримали просто за футболку». – Пише Олексій.

Loading...