Рада може ввести збір за відстрочку від мобілізації

Таке рішення називають обґрунтованим.

Джерело: Відомості

Народний депутат від «Самопомочі» Семен Семенченко пропонує Верховній Раді дозволити відстрочку від мобілізації на підставі сплати спеціального збору. Законопроект про зміни до закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» №2251 уже зареєстрований у парламенті, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу. 

«Цей законопроект покликаний запровадити нову підставу відстрочки від мобілізації – сплата спеціального збору за відстрочку призову на військову службу під час мобілізації. Скориставшись такою підставою відстрочки, особи, які не принесли б значної користі в бою, зможуть легально (без використання нині діючих корупційних схем) сплатити визначену за формулою суму і бути звільнені від мобілізації», – йдеться у повідомленні прес-служби Семенченка.

Нардеп пропонує, аби кошти, акумульовані зі спеціального збору, використовувалися виключно на допомогу військовослужбовцям та їх сім’ям, на закупівлю, ремонт, модернізацію військової техніки тощо.

У законопроекті наголошується, що документ покликаний покращити фінансування військових формувань України та підвищити ступінь моральної готовності до участі у бойових діях особового складу військових формувань. 

Loading...