Марія Бурмака зібрала у Великобританії 10 тисяч фунтів для української армії

Марія Бурмака зібрала у Великобританії 10 тисяч фунтів для української армії

Співачка, композитор та телеведуча Марія Бурмака, котру називають музою українських революцій, на запрошення волонтерських організацій відвідала Великобританію з благодійними концертами.

Джерело: Відомості

Про це інформує творча група artPRoUA.

У День пам’яті Героїв Небесної сотні артистка заспівала в лондонському Холланд Парку на вечорі пам’яті, де зібрались українці вшанувати пам’ять героїв. Акцію організувала благодійна волонтерська організація «Лондон Євромайдан», котра займається збором коштів для наших солдатів.

«Ці люди і ті, хто їм допомагає, зібрали з липня на різні потреби солдат 105 тисяч фунтів, — ділиться Марія Бурмака. — З Лондону вони тісно співпрацюють з представниками батальйонів. Ті висилають їм побажання, і щосуботи «Лондон Євромайдан» відправляє коробки з теплим одягом, аптечками, ліками в Україну. Окрім того, надають допомогу біженцям та рідним загиблих. І це Лондон! Розрив шаблонів! Я вражена і дуже рада, що приїхала і долучилася до спільної благородної справи».

Наступного дня у Манчестері пройшов сольний концерт Марії Бурмаки, котрий організовувала організація «Волонтерська допомога воїнам України громадою Манчестера». Хоч ідея створити цей концерт виникла буквально за кілька днів, зібрався повний зал. Сотні небайдужих людей приїхали з інших міст. Сукупно на двох концертах було зібрано більше 10 тисяч фунтів.

«Знаєте, що сильно? Не просто зіграти концерти і допомогти зібрати на них сукупно біля 10 000 фунтів, а ще й зрозуміти, що у країні, в якій я ніколи не була раніше, стільки людей мене люблять!» — зазначила співачка.

Ще один концерт Марія дала прямісінько перед будинком прем’єр-міністра Великобританії Девіда Камерона на Даунінг стріт. Багато місяців активісти «Лондон Євромайдану» проводили пікет саме на цьому місці.

«Ідея концерту виникла спонтанно, бо якраз напередодні з’явилася новина, що Великобританія сумнівається в наданні військової допомоги Україні, — говорить Бурмака. — Ми вирішили спробувати достукатись до сердець британського керівництва через пісню. Поліція дала дозвіл на встановлення апаратури не відразу, але дозвіл було отримано. І ввечері 24 лютого українська пісня звучала в центрі Лондону. Я не знала, чи ми розтопимо серця британців, але спробувати було варто!».

Імпровізований концерт пройшов успішно — люди зупинялись, приєднувались, слухали, аплодували та замислювались. Можливо це збіг обставин але перша сторінка газети The times 25 лютого повідомила про те, що британці допомагатимуть Україні. 

Loading...