Іван Дорн: Кузьма Скрябін випромінював добро

Іван Дорн: Кузьма Скрябін випромінював добро

Незадовго до смерті Кузьма Скрябін знявся у відеоролику, присвяченому всеукраїнському концертному туру Івана Дорна Randorn Tour.

Джерело: Відомості

Як відомо, в новий альбом співака увійшла пісня «Танець пінгвіна» — кавер на легендарний хіт гурту «Скрябін».

9 березня на концерті в Києві з Іваном Дорном мав виступити Кузьма Скрябін і заспівати «Танець пінгвіна». Доля розпорядилася інакше, і тепер Ваня, як і всі ми, змушений говорити про Андрія Кузьменка в минулому часі, розповідає Viva.

«Кузьма — зовсім несподівана людина в моєму житті, у нього приголомшливий гумор. Він випромінював добро», — так охарактеризував Кузьму Скрябіна Іван Дорн під час нещодавньої прес-конференції в Києві.

До речі, Андрія можна побачити в промо-ролику туру Randorn Tour, який був знятий незадовго до трагічної смерті артиста в ДТП.

«Ідея записати кавер-версію на цю пісню гурту «Скрябін» народилася, коли нас Олег Скрипка присоромив за те, що у нас в альбомі немає жодної україномовної пісні, — розповів Іван Дорн історію знайомства з Кузьмою і запису пісні «Танець пінгвіна». — «Вам не соромно?» — запитав Олег. — «Соромно, але ми не можемо так спритно й вільно жонглювати словами українською...

Були у нас спроби щось вигадати, але вони не завершилися успіхом. Тому вирішили переспівати культову українську пісню. Перше, що спало на думку — скрябінський «Танець пінгвіна». Ця пісня і лякала, і манила мене — синті-поп дивний з натяком на депешмодовість. Коли я зателефонував Кузьмі, щоб попросити семпли, він був здивований цим проханням: «Мені пил довелося змахнути з цього запису! Я тобі, звичайно, дико вдячний — ми її взагалі зараз в іншому аранжуванні співаємо».

Коли ми зробили цю пісню і дали йому послухати, Кузьма сказав: «Чувак (він завжди говорив «чувак»), ви суперкруті перці, я ваш фанат і хочу ваш альбом!»

Наскільки мені відомо, на концертах, присвячених 25-річчю групи «Скрябін», Кузьма виконував «Танець пінгвіна» саме з нашими аранжуваннями. І я щасливий, що хоч в такому ракурсі відбулася наше з Кузьмою співпраця. Що у нас залишився хоч такий зв'язок — музичний». 

Loading...