Правозахисниця: Надія Савченко може померти з дня на день

Правозахисниця: Надія Савченко може померти з дня на день

Член Ради з прав людини при президентові Росії Олена Масюк закликала перевести під домашній арешт Надію Савченко, яка голодує в московському СІЗО.

Джерело: Відомості

«Перш ніж ви, шановні колеги, вирішите опонувати мені з причини того, що, можливо, ви вважаєте Савченко злочинницею і вбивцею, і будете стверджувати, що суд у всьому розбереться, згадайте мої слова: Надія Савченко може померти в найближчі дні», — йдеться у зверненні Олени Масюк, де вона закликала інших членів Ради підтримати звернутися до влади з проханням змінити запобіжний захід для Надії Савченко, передає ТСН.

За її словами, стан здоров'я Савченко в останні дні різко погіршився, оскільки 15 днів вона відмовляється від ін'єкцій глюкози. Масюк пише, що у Савченко почалися серйозні проблеми з внутрішніми органами.

«Не в наших силах звільнити Надію Савченко з-під арешту, але маємо право звернутися до тих, хто може змінити їй запобіжний захід. Наприклад, на домашній арешт в стінах українського посольства в Москві або в орендованій адвокатами квартирі в Москві. Це врятує їй життя», — заявляє Олена Масюк. 

Loading...