Ходорковський: Для ери Путіна в Росії вже настала осінь

Ходорковський: Для ери Путіна в Росії вже настала осінь

Ходорковський закликав Захід розглядати Путіна не як супермена і підтримати опозицію Росії.

Джерело: Відомості

Михайло Ходорковський виступив у Королівському інституті міжнародних відносин у Лондоні з промовою, в якій заявив, що ера Путіна в Росії рухається до кінця і закликав західних політиків надати моральну підтримку російським опозиціонерам. Виступ Ходорковського в рамках щорічної російської лекції називався «Росія при Путіні і після», передає ZN.UA.

«У Росії кремлівські піарники і телевізійна пропаганда створили міф, що Путін супермен. На екрані він може боротися з ведмедями, літати з перелітними птахами і полює з тиграми, але це суцільна фантазія. Путін з голим торсом – це не сильний лідер, це голий король», — з такої фрази розпочав виступ екс-співвласник ЮКОСА.

Ходорковський зазначив, що не дивлячись на показушні рейтинги підтримки курсу політики Путіна, в Росії назрівають серйозні зміни.

«Курс Путіна викликає зростаюче занепокоєння у російського бізнесу і правлячих еліт, включаючи навіть його лояльних прихильників», — продовжив Ходорковський.

«Очевидно, що для Путіна в Росії вже настала осінь. Однак ця осінь може бути дуже довгою і Росії доведеться досить довго стояти біля ліжка вмираючого імператора, з жахом спостерігаючи агонію режиму», — підкреслив Ходорковський.

Виступаючи перед британськими експертами та політологами, він попросив підтримки назріваючого в Росії опозиційного руху. «Майбутнє Росії — це не Путін, майбутнє Росії — це ми», — заявив політик.

У Москві 1 березня має пройти «Антикризовий марш» опозиції, участь у якому, за словами організаторів, візьме 100 тисяч чоловік. Організаторами маршу стали Олексій Навальний і Михайло Ходорковський. 

Loading...