До Путіна можуть прийти «жовті чоловічки» і оголосити референдум

До Путіна можуть прийти «жовті чоловічки» і оголосити референдум

Китай теж може діяти «за своїми правилами».

Джерело: Відомості

У результаті агресії проти України Росія сама може відчути проблеми з цілісністю. Зокрема, на значну її частину за допомогою використаного при анексії Криму методу відправки військових без відмітних знаків («зелених чоловічків») може претендувати Китай.

Таку думку в інтерв’ю «Обозревателю» висловив російський політолог Андрій Піонтковський.

«Росія не просто зазіхнула на територіальну цілісність – вона ініціювала війну. Як сказав незабутній Гіркін-Стрєлков про Слов’янськ, «ми не даремно принесли війну в це чудове місто, і не дарма загинули його мирні жителі».

Імовірність розпаду Російської Федерації, звичайно, є. І чим довше будуть тривати путінська авантюра і агонія його режиму, тим вища ймовірність того, що Росія не збережеться в її теперішніх кордонах», – вважає він.

«До того ж, якщо говорити про Кавказ, він взагалі тільки формально є частиною Росії – у Чечні та ряді інших республік ніякі російські закони давно не діють, там живуть за законами шаріату. Кадиров має набагато більшу незалежністю, ніж про це могли мріяти Дудаєв і Масхадов (лідери чеченців, які вели війну з РФ).

І на Далекому Сході, при ослабленні Москви, китайці можуть скористатися чудовим досвідом впровадження «ввічливих зелених чоловічків», тільки цього разу прийдуть ввічливі жовті чоловічки і оголосять референдум на Далекому Сході і в Східному Сибіру. Та грандіозна авантюра, яку розв’язав Путін, в перспективі – це удар, насамперед, по Росії», – упевнений експерт. 

Loading...