Клімкін: Жоден бойовик не має потрапити до органів влади на Донбасі

Міністр закордонних справ наголосив, що місцеві органи влади повинні очиститися від бойовиків і російських найманців.

Джерело: Відомості

Глава МЗС Павло Клімкін заявив, що проросійські бойовики, терористичні угруповання і найманці не повинні потрапити до місцевих органів влади на Донбасі. Про це повідомляють Патріоти України, посилаючись на заяву міністра низці західних ЗМІ. 

«Регіон отримає податкову пільгову політику, вільну економічну зону і реальні та ефективні інструменти для поліпшення ситуації. Разом з тим, місцеве населення має бути реально представлене вихідцями з частин Луганської та Донецької областей», – сказав міністр.

Клімкін підкреслив, що жоден з бойовиків, «які приїхали з Росії і зараз там знаходяться, не повинен потрапити до місцевих органів влади».

«Разом з тим, ми постійно говоримо, що Донецьк і Луганськ повинні вирішувати самостійно питання свого економічного розвитку, але вони повинні бути представлені місцевими жителями, а не підтримуваними Росією бойовиками», – зазначив глава МЗС.

«Я оптиміст, мій оптимізм буде реалізований. У той же час, до тих пір, поки загроза для Донбасу зберігається, до цих пір є загроза і для України, і для всієї Європи. І це не тільки моя думка, це думка міністрів. На кону питання потенціалу системи колективної безпеки в Європі», – додав Павло Клімкін.

Нагадаємо, що згідно з мінськими домовленостями, після встановлення повноцінного миру на Донбасі повинні бути проведені місцеві вибори.  

Loading...