Російський письменник Путіну: Після смерті Савченко вам краще не з’являтися у столицях західних держав

Російський письменник Путіну: Після смерті Савченко вам краще не з’являтися у столицях західних держав

Люди так влаштовані, що іноді смерть однієї людини приголомшує їх більше, ніж загибель сотень на полі бою.

Джерело: Відомості

Відомий російський письменник, дисидент, автор трилогії про солдата Івана Чонкіна і роману-антиутопії «Москва 2042» Володимир Войнович на сайті громадської організації Михайла Ходорковського «Відкрита Росія» розмістив лист до Володимира Путіна з проханням звільнити українську льотчицю Надію Савченко. Про це повідомляють Патріоти України.

«Відкритий лист Володимира Войновича президенту Росії.

Пане Президенте! Якщо молода українська героїня Надія Савченко помре у російській в’язниці від голоду, це, може, ніяк не образить почуття вашого електорату. Але вам слід подумати про те, яке враження це справить на світову громадську думку. Цілком можливо і легко передбачувано, що вона відреагує на це навіть гостріше, ніж на приєднання Криму і війну в Донбасі.

Люди так влаштовані, що іноді смерть однієї людини приголомшує їх більше, ніж загибель сотень на полі бою. Ставлення до вас за межами нашої країни і зараз незавидне, але після смерті Савченко вам краще буде не з’являтися в столицях західних держав. Натовпи людей зустрічатимуть вас образливими вигуками і киданням в вас чим-небудь, що погано пахне. А ім’я Савченко стане прозивним. Про неї будуть складати легенди, писати книги, знімати фільми і називати її ім’ям вулиці і площі.

Будь ласка, не ганьбіть зайвий раз себе і Росію і не допустите загибелі цієї відважної жінки. Судячи зі звинувачень, які їй пред’явлені, вона повинна бути просто звільнена.

Володимир Войнович. Москва, 25.02.15». 

Loading...