Лавров посміявся з вимог Києва про відведення зброї

Лавров посміявся з вимог Києва про відведення зброї

Сергій Лавров назвав висунуті Києвом умови відводу озброєння «сміхотворними».

Джерело: Відомості

Українська влада заявляє, що готова відвести важке озброєння у випадку, якщо режим припинення вогню буде виконуватися протягом певного часу. Глава МЗС РФ Сергій Лавров вважає нереальними умови, висунуті Києвом для початку відводу важких озброєнь в Донбасі, передає портал «Гордон».

«Висуваються (США і Євросоюзом) сміховинні, за великим рахунком, вимоги, які повністю підтримують точку зору київської влади, а вони, як ви знаєте, заявили, що почнуть відведення важких озброєнь, тільки якщо добу чи дві протримається тиша без єдиного пострілу», — заявив Лавров.

Глава зовнішньополітичного відомства Росії підкреслив, що «ідеальних перемир'їв і ідеальних режимів припинення вогню не буває».

11-12 лютого лідери України, Росії, Німеччини та Франції домовилися про повне припинення військових дій на Донбасі. Через два дні, опівночі 15 лютого, режим припинення вогню вступив в силу. Але домогтися встановлення миру не вдалося.

Вже після досягнутих домовленостей бойовики посилили атаки на місто Дебальцеве Донецької області. В результаті українські військові змушені були відступити. На даний момент, за інформацією української сторони, бойовики стягують війська на маріупольському напрямку.

Loading...