Пентагон заговорив про те, що Україні таки треба надати зброю

Пентагон заговорив про те, що Україні таки треба надати зброю

Уведені санкції ЄС та США чинять значний вплив на російську економіку, однак не обмежують подальшої російської інтервенції, тому Сполученим Штатам слід переглянути свою стратегію примушення Путіна до миру.

Джерело: Відомості

Про це заявила в середу під час слухань у Палаті представників США щодо загроз безпеці в Європі заступник міністра оборони Крістін Уормут, передає канал новин 24.

«Ведуться різні дискусії щодо забезпечення оборонною летальною допомогою з метою, знову ж таки, підвищення вартості для Росії. Але не в тому сенсі, щоб докорінно змінити військовий баланс, а спробувати дати Україні більше можливостей захищати себе від агресії сепаратистів», — сказала Уормут.

Водночас вона пояснила, що санкції проти Росії мають свій вплив.

«Ми чуємо, наприклад, все більше невдоволень олігархів, які досі були дуже прихильні до Путіна», — зауважила вона, додавши, що російські товстосуми «стурбовані впливом, який вони мають на їхній бізнес, на власні фінансові холдинги».

За словами Уормут, це так і не змінило агресивної поведінки Росії, «що викликає велике занепокоєння».

Відповідаючи на запитання законодавців, як може відреагувати на це Росія, чиновник зауважила: «Звичайно, ми не знаємо, якою буде реакція РФ. Однак те, що ми допоки робимо, не змінює результату», — зазначила заступник глави Пентагону, запропонувавши «вжити інші заходи». 

Loading...