НАТО: Росія кинула глобальний виклик не лише Україні, а всій Європі

Конфлікт, який розв’язала Російська Федерація на сході України — це не тимчасове явище, яке сьогодні носить глобальний характер.

Джерело: Відомості

Це зазначив головнокомандувач союзними силами НАТО в Європі американський генерал Філіп Брідлав після слухань у Палаті представників США в середу, 25 лютого, передає «ОстроВ».

«Порівняно тільки з минулим роком, Європа стикається із зовсім іншою і набагато більш складною небезпекою. Це глобальний, а не регіональний виклик, який має стійкий, не тимчасовий характер», — підкреслив генерал.

Він зазначив, що сьогодні є дуже переконливі докази того, що російська артилерія перетнула кордон Східної України на початкових етапах конфлікту, що було передано понад тисячу одиниць російської військової техніки на територію України, в тому числі танки, бронетранспортери, важка артилерія, інша військова техніка.

«Вони були використані на лініях фронту проти українських сил», — підкреслив Брідлав. Він підкреслив, що ці дії ніяк не допомагають відновленню нормальних відносин.

«Дії означають набагато більше, ніж слова. І те, що ми бачимо в зоні конфлікту, є реваншизмом Росії, яка не грає за міжнародними правилами і не дотримується норм. Її діяльність дестабілізує сусідні держави в регіоні в цілому, і, як я вже згадував, має глобальний вплив», — зазначив генерал.

Нагадаємо, Брідлав раніше заявляв, що Росія продовжує перекидати військову техніку в Україні.

Loading...