«Аль-Каїда» готувала теракти в Росії та Європі

«Аль-Каїда» готувала теракти в Росії та Європі

Документи знайшли в будинку лідера терористичної організації «Аль-Каїда» Усами бен Ладена.

Джерело: Відомості

Терористична організація «Аль-Каїда» планувала напади в Росії, свідчать документи, вилучені з будинку, де в 2011 році був убитий екс-глава угруповання Усама бен Ладен, передає УНН.

Ці документи були в середу розглянуті в Нью-Йорку в ході суду над пакистанцем Абід Нассирія, якого звинувачують у підготовці нападів на Нью-Йорк і Манчестер.

У цих паперах йдеться також про підготовку нападів у Європі, в тому числі в Британії. Серед документів, вилучених в будинку «терориста номер один», було знайдено лист на ім'я бен-Ладена, в якому говориться, що «брати» були спрямовані у Великобританію, Росію і Європу, але деякі з них були затримані. Згідно з листом, у РФ планувалося направити кілька членів «Аль-Каїди» для проведення атак або на газопровід, або на посольство США, у Великобританії були позначені «кілька цілей».

Усама бен Ладен був знищений у травні 2011 року на околиці пакистанського міста Абботабад в ході операції американського спецназу. По завершенні експертиз тіло глави «Аль-Каїди» в обстановці суворої секретності було поховано в морі. 

Loading...