На Донбасі у російських військових украли новітній надсекретний комплекс

Під Ровеньками Луганської області «загубився» новітній комплекс секретного зв’язку Росії «Вега».

Джерело: Відомості

Про це в своєму блозі написав Олег Ярчук.

«Заходи з пошуку відомого комплекса секретного зв’язку «Вега» проводяться підрозділами в/ч 35690 (Центр спеціального призначення ФСБ Росії) результату поки що не дали. Ситуація ускладнюється наявністю в районі пошуків декількох диверсійно-розвідувальних груп невідомого походження», — повідомив подробиці Ярчук.

Стало відомо блогеру, що під час пошуку, у бойовому зіткненні російські військові втратили трьох спецназівців ФСБ РФ.

«При виконанні поставлених завдань втрачено зв'язок з кінологічною групою в/ч 35690, яка здійснювала зоноване обстеження зони оточення. Обставини уточнюються. У зоні пошуку спостерігається масове застосування фрагментарного мінування площі. В результаті попадання на мінне поле спеціальна група в/ч 90091 (54-й центр підготовки розвідувальних підрозділів, Владикавказ) маємо «200» - 2, «300» - 1», — написав блогер.

За даним Ярчука, установку «Вега» не виявлено й досі.

«Пошуковими групами знайдено труп, імовірно, одного з операторів цієї установки. Дивно те, що ті, хто захопив (вкрав, сховав?) знали про існування і змогли відключити систему радарного позиціювання, за якою установку можна легко виявити», — написав блогер.

«Об'єкт «Вега» — це мобільна установка ретрансляції закритих шифрованих каналів зв'язку в умовах активної радіоелектронної протидії. Зовні — це броньований кунг на шасі КАМАЗу, малопримітного в загальній колоні. Єдина відмінна риса — напівсферична антена на передній частині кунга.

Новітня розробка Росії ще не надійшла на озброєння. На Донбас була переправлена тиждень тому для тестування роботи в бойових умовах, при активному використанні засобів РЕБ. 

Loading...