ЗМІ: У Чечні муджахиди відновили боротьбу з Кадировим, молодь іде в ополчення

ЗМІ: У Чечні муджахиди відновили боротьбу з Кадировим, молодь іде в ополчення

Як повідомляють видання Чечні, напередодні вночі прогримів вибух в селищі Чорноріччя під Грозним (Джохар).

Джерело: Відомості

По даним ЗМІ, бомба вибухнула на дамбі, по якій проходить автомобільна дорога. На місці вибуху були виявлені тіла трьох осіб.

Місцеві жителі повідомляють, що після вибуху в районі ринку «Беркат» була чутна інтенсивна перестрілка, передає Joinfo.ua з посиланням на опозиційне видання Чечні «Кавказ-Центр».

«З ночі місто перекрите. Маріонетки нагнали в Джохар (Грозний) велику кількість своїх збройних собак і техніки. Кадировці побоюються нових атак.

Так само повідомляється, що в останні тижні в гори до муджахидів пішла група молоді. Жителі Джохара розповідають про декількох хлопців з Масхадовському району, що пішли в ліс. Є також відомості про відхід у гори молодих чеченців з інших районів і населених пунктів.

Розлючений Кадиров загрожує рідним новобранців-муджахидів жорстокою розправою і вимагає від батьків «піти в ліс і повернути своїх дітей», — пишуть ЗМІ.

«Тим часом тривають каральні рейди. Силовики затримують молодь, дивляться на зовнішній вигляд, перевіряють телефони. При найменшій підозрі хапають і відвозять на тортури.

Так були закатували на смерть 4 молодих людей. У Джохарі в останні дні викрадені близько 50 хлопців. У Гудермесі викрадені 20 місцевих жителів. Точне число викрадених в інших районах вілаяту Нохчийчоь невідомо. Деяких з викрадених звинуватили в бажанні виїхати на Джихад в Сирію. Інших — в симпатіях до «ваххабітів», — повідомляє видання. 

Loading...